Piemonte

Outstanding wijnregio in het noordwesten van Italië, aan de voet van de Alpen met Turijn als voornaamste stad. De Nebbiolo-druif is er koning en is tesamen met de Sangiovese-druif in Toscane verantwoordelijk voor de grootste wijnen van Italië. Barolo en Barbaresco zijn de belangrijkste appelaties van de Nebbiolo. De Roero is de jongste telg en brengt mooie karaktervolle wijnen voort van een onklopbare prijs/kwaliteit. Het zijn allen wijnen die tientallen jaren kunnen bewaren en dankzij moderne vinificatie-technieken ook in hun jeugd nu reeds heel toegankelijk zijn. Typerend voor de Nebbiolo zijn het snel evoluerend kleur van de wijnen en de aardse toetsen. De druif wordt regelmatig vergeleken met de Pinot Noir uit Bourgogne. Naast Nebbiolo vinden we in de wijngaarden heel vaak ook Barbera en Dolcetto terug. Ze staan graag naast de Nebbiolo in dezelfde wijngaard en houden van dezelfde terroir. Beide druivenrassen hebben de laatste 20 jaar een geweldige vooruitgang gemaakt op gebied van kwaliteit. Van Barbera worden er vandaag mooie evenwichtige wijnen gemaakt met een authentiek karakter en de steeds karakteristieke stevige zuren. Dolcetto is fruitiger, fijn en elegant met rode en zwarte bessen in het aroma. Kwa witte wijnen zijn vooral de DOCG Moscato d'Asti en DOCG Asti Spumante wereldberoemd. De Moscato wordt zo gemaakt dat de primaire muskaat-aroma's bewaard blijven in combinatie met een laag alcoholvolume (5,5 procent) en een lichte sprankeling. De Asti Spumante is op basis van dezelfde druif, maar is een droge schuimwijn. Van Arneis worden in de Roero, prachtige fruitige minerale wijnen gemaakt met een breed palet en edele zuren.

Piemonte

Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

9 per pagina

Artikelen 1 tot 9 van 36 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Prijs
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

9 per pagina

Artikelen 1 tot 9 van 36 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4